افراد مسلح زاپاتا به يكي از سنگرهاي نيروهاي ژنرال هوئرتا حمله ور ميشوند. شورشيان جنوب در اواسط آوريل بر ضد نيروهاي فدرال مكزيكي وارد جنگ شدند. دولت نيز با بازداشت هاي دسته جمعي و اخراج از كشور به مقابله پرداخت. مكزيك درگير يك جنگ داخلي تمام عيار شده بود. امیلیانو زاپاتا یکی از اسطوره های مردم آمریکای مرکزی و مردم آمریکای لاتین به شمار می رود که شرح دلیری ها و دلاوری های او همواره در ذهن مردم آن دیار باقی خوهد ماند ،زاپاتا که قبل از دست بردن به اسلحه ،خود به عنوان رام کننده اسب های وحشی با ملاکین و بزرگان ،حشر و نشر داشت، از سن 30 سالگی فعالیتهای مسالمت آمیزی را در جهت احقاق حقوق روستاییان، که زمینهایشان به ناحق غصب می شد آغاز نمود . در این ایام مکزیک در زیر چکمه دیکتاتوری "دیاز" قرار داشت و از آنجایی که دیاز نسبت به اصلاح وضع موجود علاقه ای نشان نمی داد ،زاپاتا که دیگر از مبارزه ی مبتنی بر گفتگو ناامید شده بود سرانجام با مسلح نمودن عده ای از اطرافیان خود و راندن متجاوزین از روستاها و زمینهای کشاورزان، عملا قیام مسلحانه خود را آغاز کرد . |
انقلاب مكزيك 1913، مورلوس، مكزيك
و شعور چیزی بود که خداوند به هر کس ارزانی نمی داشت.
حامد کمیلی، تازه داشتم سعی می کردم دوستت داشته باشم، "تردید" را که دیدم گفتم:چه بازیگر خوبی!" ولی حالا...
و اما لیلا اوتادی! چه مثال خوبی است از خوشگل ِ بی شعور. و برای همه ما خوب است که یاد بگیریم عقلمان به چشممان نباشد.
برای بقیه هم نوشتن حتی یک جمله زیاد است.
عکسهایی که جهان را متحول کردند-ده
يك سال پس از آغاز جنگ جدايي طلبانه نيجريه، جمهوري تازه تأسيس بيافرا دچاريكي از وحشتناكترين خشكساليهاي تاريخ شد. ادامه خشكسالي در ساحل وضعيت نامطلوب در كشوري كه غرق در تنش هاي زمان جنگ است را بيش از پيش وخيم ساخت. آوارگان، بويژه كودكان بيشترين قربانيان اين بحران به شمار مي رفتند.
با اعلام مجلس مشورتی ایالت شرقی نییجریه مبنی بر جدایی از نیجریه بحرانی آغاز می شود که سر منشا آن نفت است.ايالت شرقي و سرزمين بيافرا داراي ذخاير غني نفت است كه در سال 1955 ميلادي توسط شركت هاي انگليسي شل و بريتيش پتروليوم كشف شده بود .
جنگی طولانی و فرسایشی آغاز می گردد نيروهاي دولت فدرال سرزمين بيافرا را محاصره كرده و از ورود هرگونه مواد غذايي و كمك بشردوستانه به منطقه درگيري جلوگيري مي كنند.
مردم ساكن بيافرا كه در معرض قحطي قرار داشتند ، تسليم نمي شوند، اما قحطي و گرسنگي موجب مرگ صدها نفر در روز مي شود و اين تعداد هر روز افزايش مي يابد. سرانجام بيافرا تسلیم می شود و از سازمان ملل مي خواهد در مورد شرايط يك آتش بس براي تدارك توافق هاي صلح ميانجي گري كند.
اما دولت فدرال قاطعانه پاسخ منفي داده و اعلام مي كند جدايي طلبان بيافرا بايد بدون قيد و شرط تسليم شده و استقلال بيافرا منتفي شود.
سرانجام اوجوكوو رهبر جدايي طلبان به ساحل عاج فرار مي كند و پس از 33 ماه جنگ كه منجر به مرگ بين 1 تا 3 ميليون نفر گردید جنگ بيافرا خاتمه مي يابد.